20 jun 2007

Aturem els abocadors!

Tots volem el "Segrià Net". Estem en un moment delicat: una empresa privada amb la complicitat de la Generalitat (centrada a Barcelona, precisament d'on prové tota la merda que ens volen endossar) vol construir un macroabocador (70 hectàrees, 1500 tones de residus/dia, el més gran de Catalunya). L’operació només garanteix un suculent profit econòmic a l’empresa executora i als venedors del terreny; l’ajuntament de Gimenells obtindria les taxes de les instal·lacions, i amb tots els demés consistoris (Gimenells, Almacelles, Pla de la Font, Raïmat, Suchs) rebrien quantitats "x" en funció dels residus dipositats. Quin negoci és aquest comparat amb la pèrdua irreversible i absoluta d’un paisatge natural i l’enverinament irremeiable del subsòl de la Vall de Camarasa.
Com pot ser que quatre individus puguin decidir hipotecar el valor de tota una terra.? Què els hi volem deixar a les generacions futures?

La Plataforma Segrià Net - Salvem la Vall de Camarasa, te el poder de l’acció i te una posició clara en el debat que proposa, però ho expressa d’una manera massa moderada. Sinó voleu abocadors heu de cridar més fort.
Des de Lleida (on la remota influència dels beneficis econòmics ja no són cap temptació), i en concret des de SOC, no veiem cap debat: els abocadors de residus aliens als generats per la pròpia població que hi habita a la terra són inadmissibles.

El debat prové del fet que els abocadors reflecteixen el veritable problema: volem una civilització que continuï creixent amb l’insostenible model neolliberal (consumeix i explota)? Fins quan podrem fer-ho?

No hay comentarios: