12 jul 2007

Mullem-nos per Mont-Rebei !


"L'espai natural del Congost de Mont-rebei (Pallars Jussà - La Noguera) té una extensió d'unes 600 hectàrees. Fou adquirit per la Fundació Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya el 1999 amb l'objectiu de preservar els seus valors naturals i de paisatge. En la seva major part és inclòs dins l'espai d'interès natural (PEIN) del Montsec i també limita amb la Reserva Natural Parcial del Congost de Mont-rebei. El 14 d'abril del 2005, el congost de Mont-rebei ha estat declarat Refugi de Fauna Salvatge.
El Congost de Mont-Rebei que forma el riu Noguera Ribagorçana en travessar la Serra del Montsec, separa el Montsec d'Ares del Montsec de l'Estall i constitueix l'únic gran congost de Catalunya que es manté més o menys verge sense que el travessi cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica. Únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca que permet gaudir d'una manera molt espectacular d'aquest indret. Les parets del congost arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l'amplada mínima del congost és de només 20 metres."
Font: www.lleidatur.com


SOC
s'afegeix i dona suport polític a la proposta d'IPCENA d'oposició a la construcció d'una presa de la multinacional ENDESA al nostre Congost de Mont-Rebei.

No hay comentarios: