23 jul 2007

Salvem la Platja Llarga !

Tarragona és Platja de Lleida

Queden pocs racons verges en el Mediterrani català, espanyol i europeu. Tarragona en conserva un: el Bosc de la Marquesa amb les seves cales, seguit de la Platja Llarga, una platja de vora 3 km. que malgrat té algunes edificacions dels anys 60, encara conserva l’encant i bellesa d'allò natural. Un espai verd i blau gaudit per molta gent durant tot l’any.

El Ministeri de Medi Ambient i l’Ajuntament de Tarragona, sense recórrer a cap a cap veritable concurs públic i sense haver format cap equip multidisciplinari per decidir què projectar en aquest espai, ara volen fer-hi un passeig marítim i una urbanització d’alt standing amb dos zones de serveis al costat de la platja.

Insensibilitat, inconsciència o especulació?


Objectius de la campanya:

1. Aturar els actuals projectes de Costes (Passeig marítim de la Platja Llarga i Camí de Ronda al Bosc de la Marquesa) i els Plans Urbanístics que afecten a tot aquest entorn.

2. Preservar aquest espai natural amb un projecte ecològic respectuós amb els seus valors paisatgístics i ecosistèmics, sense prejudicis importants per a la gent que ja viu i treballa a l’entorn.

3. Contribuir a fer realitat el Parc Natural de les Terres de Gaià, que ha d’incloure la Conca del Riu Gaià i la Corona Verda del Llevant tarragoní (amb els boscos del Mèdol i Mas Enric, el bosc de la Marquesa amb les seves cales i la Platja Llarga). Un pulmó verd per a Tarragona que garanteixi la preservació dels tresors naturals, paisatgístics i històrics d’aquestes terres.

Pots signar la teva adhesió a la campanya clickant aquí http://www.moviments.net/platjallarga/adhesio.htm

Més informació http://www.moviments.net/platjallarga

No hay comentarios: