12 may 2007

El logo de SOC

El procés creatiu del logo

per Jordi Ferrer

Claredat, tranquil·litat, solidesa, diferent,…
Aquests han estat alguns dels elements claus per a la creació del logotip de SOC.
Un logotip que vol expressar allò que representa, allò que tots plegats teníem al cap i volíem representar de forma visual.
Tots els elements havien de jugar el seu paper, la tipografia, el color, les formes, etc. Així que vàrem anar per feina, no teníem gaire temps pel davant.
El punt de partida era un logotip en blanc i negre amb les lletres i paraules ‘SOC societat civil’ dins d’un rectangle. Un bon començament per la seva solidesa, claredat, però que necessitava dir més, allò que som.
Inicialment la intenció era acabar de perfilar el que teníem, però sense fer grans canvis, doncs ja ho faríem més endavant. Així doncs, es va començar per cercar una tipografia molt clara i suau, treure duresa al rectangle arrodonint els angles i cercar una gama de colors vibrants, però que no fossin ja utilitzats per altres partits.
Dins de les opcions de rectangles de cantonades arrodonides es varen introduir cercles com a caps de persones, perquè som gent i representem a gent. De diverses combinacions de cercles es va passar a plantejar el cercle en comptes del rectangle com embolcall. Ja sé, ja sé, es sortia de lo pactat, és a dir, de fer uns petits retocs, però l’explosió creativa havia començat i ja era difícil de posar-li fre. Sabíem que havíem de ser diferents a la resta, perquè creiem que el nostre missatge és diferent i allí mateix sorgia l’oportunitat. El cercle podia representar la terra, la terra és molt important per nosaltres, i els cercles més petits podien envoltar-la en formacions que donaven a la imaginació, tant podien ser el caps d’unes persones, com les formes sinuoses d’un camp, d’uns turons. Teníem la terra, les persones i ens calien cases, així que vàrem posar-li uns rectangles a forma d’edificis per conformar la societat.
Ep! M’oblido d’un detall final, si és clar, el mixó que vola i que li dóna el toc final, representa el conjunt dels animals, també els defensem!
Mentre escrivim això ens adonem que alguns dels elements que conformen el logotip no han estat planificats i que és ara quan revisem lo fet que fem conscient la seva aparició espontània, la seva transformació.
Agraïments a tots aquells que han participat amb els seus comentaris i suggeriments!

No hay comentarios: