23 may 2007

NEOPOLÍTICA

NEOPOLÍTICA
Aquest és un dels artícles més visitats, et convidem a entrar en www.neopolitica.blogspot.com

"Imaginem una nova política, totalment diferent al que els polítics actuals ens tenen acostumats. La neopolítica és un concepte que està agafant força en les societats civils democràtiques. Hem de buscar les seves arrels en els moviments altermundistes, que declarant-se en essència apolítics, com a fruit d’una evolució natural, estan redireccionant les seves forces prenent posicions en la vida política de les seves comunitats. Un altre món és possible, i una nova política és necessària.
Que ja no ens sobti que el José Bové, líder antiglobalització mundial es presentés a les eleccions presidencials franceses obtenint 483.008 vots (un 1,32% de la participació a la primera ronda); o la Rigoberta Menchú (Premi Nobel de la Pau 1992) es presenti a les eleccions presidencials de Guatemala amb un nou partit anomenat Winaq (que en la llengua quiché significa equilibri i integritat); o que el Dario Fo (Premi Nobel de Literatura 1997) amb 81 anys s’erigeixi portaveu dels okupes i es presenti a l’alcaldia per Milà. Tots formen part d’un grup d’intel·lectuals conscients del moment en que vivim i disposats a curar les ferides del món. En les seves accions es reconeix la responsabilitat del qui pot influir sobre la mentalitat d’alguns pel benefici de tots.
Les línies mestres de la neopolítica són: uns ideals elevats, doncs el pragmatisme i el materialisme ens està enfonsant en la misèria intel·lectual i cultural; una actuació local i pensament global, vivim en una ciutat i també en un planeta, actuem doncs amb consciència; una participació política activa, vivim en societat, l’abstenció del vot pot ser una opció irresponsable (els governs corruptes es veuen beneficiats i tota la societat ho paga), cal trobar o cal crear nous partits amb valors i propostes que ens identifiquin; un nou pensament polític, desprendre’s completament dels vells pensaments polítics (dretes, esquerres, liberalisme, conservadurisme...) que han dividit històricament a les societats i encara les divideixen; una política transcendental, sense una concepció espiritual de l’esser humà no hi ha ni ètica ni civisme definits, les religions poden arribar a dividir, però l’essència espiritual ens uneix a tots; l’equitat i la diferència, la igualtat no és un valor, és un dret, i en la diferència està la força d’una comunitat, cadascú ha de realitzar el seu propi camí personal.
La reforma de la política és un procés imparable. En aquest país o nació o estat o com se li vulgui anomenar (a la fi només és una porció de terra), s’entén que els polítics que van instaurar la democràcia s’hagin fet molt addictes al poder. Però aviat li tocarà el torn a una nova generació de persones integres i compromeses amb la societat. Ells, recuperaran els valors que dignifiquen a l’humanitat i ens faran despertar d’aquesta zombicràcia. Que tothom es prepari pel canvi."

Javier Gome. President de Societat Civil (SOC).

4 comentarios:

Societat Civil dijo...

Afegim a aquest article el primer manifest que va pronunciar el Dario Fo presentant-se com a alcaldable per a la ciutat de Milà, el dia 29 de gener de 2007.

Io non sono un moderato!
(¡Yo no soy un moderado!)
¡Si buscáis un moderado, tened cuidado a la hora de votarme, porque conmigo se corre peligro!
¿Pero de verdad queréis un alcalde moderado?
¡El moderado es fuerte con los débiles y débil con los fuertes.
El moderado finge resolver los problemas sin afrontarlos!
El moderado hace la vista gorda ante la especulación inmobiliaria.
El moderado echa a los inquilinos de sus casas en el centro y después se las revende a los magnates de la especulación.
El moderado transforma en gueto la periferia.
El moderado acepta una escuela para ricos y una para pobres.
El moderado deja que la ciudad se vuelva más y más triste, y aplaude los rascacielos,
donde no se ven niños jugando ni gente pedaleando en bicicleta.
El moderado teme disgustar a los ciudadanos que cuentan.
Y no concede la palabra a los que no tienen voz.
El moderado jamás cambiará nada.
El moderado no resolverá el problema de la contaminación
de Milán, no salvará los pulmones setentones de los niños de 5 años.
El moderado no os librará del tráfico, del millón de automóviles que, con sus pedorretas, han transformado la ciudad en una cámara de gas.
Hoy, al parecer, no ser moderado es un defecto o un delito; o bien un privilegio de los jóvenes.
¡Pero hacen falta muchos muchos años… para llegar a ser verdaderamente jóvenes!
Milán, si mi música te suena demasiado fuerte, entonces quiere decir que te estás volviendo demasiado vieja.
No hay moderado que haya hecho historia, como no hay moderado que haya ganado un Nobel.
¡Yo no soy un moderado!
Seré un alcalde que arriesgue.
Porque creo que el riesgo del cambio es la única respuesta correcta para quien invierte su voto en un proyecto para Milán.
Si os decidís a votarme, arriesgáis mucho…
¡Os arriesgáis incluso a encontraros, finalmente, viviendo en una ciudad mejor!
Nota: para mayor información sobre la campaña electoral de Dario Fo,
ver www.dariofo.it .
Traducido para Rebelión por Gorka Larrabeiti

Tashideva dijo...

gracies pel text... m'ha arribat al cor... merci per la feina ben feta apel.lant a la voluntat al bé comú... amb una força tant contundent que crida amb el ressó del silenci...gracies.

Anónimo dijo...

la veritat és que llegit el vostre bloq, no se'n treu l'aigua clara per què es parla de moltes coses però res en concret. jo el que dic és que no entenc el que proposeu i a on voleu anar ja no hi ha res clar.

els principis no semblen tan diferents als d'altres partits. per que s'apela a la ecologia al respecte, no se jo no entenc res de res.

però el que crec és que és bo que hi hagin corrents nous de pensament i celebro que es manifesti en veu alta que el mon politic no ens porta enlloc, i que esta tot corrumput, que no hi ha res que es faci per ideals si no que tot es fa per diners, diners que mouen aquest mon cap a la desaparició.

una salutació,

Societat Civil dijo...

Benvolgut company o companya anònim o anònima,
nosaltres tenim les idees clares, però potser en algun punt ens han quedat poc desenvolupades.
De totes maneres, per la teva manera d’escriure i d’expressar-te podria ser que ara mateix passessis per un moment fosc de la teva vida (això és un supòsit), perquè tal com és la nostra vida, així veiem el món. De segur que les coses canviaran i tot es farà més clar per a tots, fins i tot en la política. Hem de tindre fe i esperança. Per exemple: nosaltres ens movem per ideals i no per diners, però si tu no t’ho vols creure, nosaltres no podem fer gaire més.
Gràcies per fer un comentari al blog i ànim!