15 abr 2007

Moviment Neopolític Mundial?

Què et sembla que el José Bové (pagès i líder antiglobalització mundial) es presenti a les eleccions presidencials de França?
Què et sembla que la Rigoberta Menchú (indígena i Premi Nobel de la Pau) es presenti a les eleccions presidencials de Guatemala?
Les generacions passades, amb les seves revolucions, dictadures i guerres ens han deixat quelcom important, una democràcia mediocre comandada per líders mediocres, però tot i a la fi una democràcia.
Ara necessitem líders polítics justos i compromesos honestament amb la Terra, que ajudin a la transformació de la societat. Un altre món és possible, una altra Lleida és possible.
No som els primers, i de segur, altres ens seguiran.


2 comentarios:

Anónimo dijo...

He estat buscant per la vostra pàgina quines són les vostres propostes, quin programa electoral presenteu i quines són les vostres alternatives per millorar la nostra ciutat i convertir-la en un referent en la lluita per la igualtat, la solidaritat, la sostenibilitat,... Anomeneu polítics de la talla de José Bové i Rigoberta Menchú, però ells tenen una ideologia ben ferma i que es tradueix en unes propostes ben clares, en canvi jo no he vist cap d'aquests trets en la vostra pàgina i tampoc en tota la informació que he trobat sobre vosaltres. Dieu que representeu al moviment associatiu de la ciutat, però jo ja fa força anys que treballo amb diferents associacions d'aquesta ciutat i no he vist mai a cap de vosaltres treballant contra l'especulació inmobiliari que està patint la ciutat, contra la degradació del casc antic, la integració dels seus veïns,...
Dieu que no hi ha cap alternativa política que representi veritablement els ciutadans, però tampoc veig que vosaltres els representeu, ja que no teniu ni propostes per millorar-la.
I per informació, per treure el primer regidor es van necessitar uns tres mil vots les darredes municipals.

Societat Civil dijo...

Company anònim, gràcies per aquesta crítica sincera i educada.
No et desencantis tant aviat de nosaltres. A la fi, som gent humil i inexperta, i a vegades se’ns fa gran expressar bé aquest projecte neopolític.
És habitual ser pragmàtic a l’hora de valorar un partit polític. Hem après a fer-ho així. Però nosaltres no pensem que la política hagi de ser un conjunt de gestions de recursos dissociats d’uns elevats ideals. Per això el fet començar reflexionant sobre persones amb molt pes social, però de moment, poc pes polític, com el Bové o la Menchú. Personalment, he hagut de fer un gran treball interior per donar-me compte que el canvi social ha de ser també canvi polític, i que si no el fas tu, no el fa ningú. I per això intento inspirar-me en figures que van des de Gandhi al Subcomandante Marcos. Per exemple, Gandhi va sofrir una transformació interior arrel d’una experiència personal, després va iniciar un moviment personal, que es va fer social, després, o a la vegada, va esdevenir un moviment espiritual i polític que no es va poder aturar ni amb la seva pròpia mort.
Dels 14 grups polítics que es presenten a les eleccions només hem trobat un programa electoral clar i treballat en 3 (CUP, Lleida Treballadora i CiU), però de segur que en els propers dies hi haurà propostes més concretes per part de tots els demés. I dic propostes, no el que fan PSC i CiU, que són titulars de diari per la lluita de poder. D’aquests titulars a mi se m’acudeixen uns quants, un bo és: SOC proposa que tots els terrats de Lleida siguin plaques solars! (je,je)
Gràcies de cor per haver-nos volgut conèixer, tot i que veig que ens mires potser amb una idea preconcebuda. Sincerament, et dic, que som qualitativament diferents.
En alguna propaganda reconeixem l’error d’intentar erigir-nos com representants de les forces alternatives de la ciutat. A vegades, l’ego fa aquestes coses. Però veig que ha permès que gent amb integritat com tu ens conegui (per criticar-nos), així que si ha funcionat com a publicitat. Estem contents.
Jo, personalment, he fundat 2 associacions (ACSI, 1999, i FILL 2002) amb seu al Calidoscopi , i reconec que el teixit interassociatiu de la ciutat és trencadís, no hi ha gaire cohesió. Tractar aquest punt és una de les nostres propostes (ja te l’avanço).
He de fer una altra matització. Ningú pot representar a ningú, ni en el terreny personal, ni en el polític. Això és un error d’arrel de la nostra mediocre democràcia, si li podem dir així. En essència, si sentim que podem representar la Societat Civil, perquè som conscients que cadascú es representa a si mateix. Si en aquest aspecte algun dia diem una altra cosa, o ha sigut un lapsus de l’ego o ens hem convertit en un partit més (i això és l’únic que et puc prometre que no passarà).
Si no estàs massa lligat amb algun altre partit (i si ho estàs també, per què no?) m’agradaria contactar personalment amb tu, si tu vols el meu telèfon és el 607 292 606 / 973 222 643.
I aquí va el tercer ...gràcies.
Javier Gome. Cua de llista.