15 abr 2007

Per què SOC no admet donacions dineràries?

Aquest és un dels artícles del blog més llegits. Et convidem a coneixer l'actualitat de SOC a la pàgina principal www.societatcivil.blogspot.com
Els partits polítics hem de donar exemple de sobrietat, simplicitat i igualtat. Arribant la campanya electoral veurem l'ostentació de poder i recursos, sobretot dels partits majoritaris, amb grans mítings, llamineres xocolatades populars, merchandising i propaganda desbordant per arreu. Els polítics haurien de prendre nota que aquest excés i saturació, es tradueix en descontent i abstenció a les urnes. Gran part de la gent te consciència i penalitza aquells partits que tenint més recursos i possibilitats de difusió i publicitat, no tenen millors ideals, creant així una desigualtat en la representació social política. Entre l'abstenció i el vot a partits no representats, el sistema democràtic dorm en una oligarquia de poder corrupte que no es mereix el nom (democràcia, poder del i per al poble). No obstant, hi ha una força de canvi tan tremenda, que quan desperti serà comparable a una revolució, els temps dirà.

Començant pel sistema d'Hont de repartició de vots, que menysprea el partit petit, i seguint per la llei electoral que subvenciona economicament els regidors i vots aconseguits (sempre que també hi hagi al menys un regidor), que afavoreix el que ja està al poder, no es pot dir res més que estem en una pseudodemocràcia garantida per escoltar i votar (perquè algú sempre vota) al poderosos.
Ara mateix, el vot útil seria aquell que treu poder del gran i el dóna al petit, afavorint així la repartició del poder de manera equànime entre l'enorme gamma de colors de la societat.
Amb tot, el que volem és donar un exemple honest i per això transgressor a la ciutadania. Si algú voldria fer una donació dinerària, serà millor que trobi qui ho necessiti de veritat, és molt fàcil. La millor donació que ens pots fer és difondre el nostre missatge si és afí al teu, i convidar-te el dia 27 de maig a expressar-te democràticament a favor d'una neopolítica.

No hay comentarios: